معاون اجرایی رئیس جمهور: تکمیل کریدورهای ریلی اولویت دولت چهاردهم است سند آمایش سرزمینی نیاز به بازنگری دارد پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟
سرخط خبرها

وال استریت ژورنال: صادرات نفت ایران دو برابر شد | سقوط نرخ دلار محتمل است؟

  • کد خبر: ۵۳۱۷۷
  • ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۴
وال استریت ژورنال: صادرات نفت ایران دو برابر شد | سقوط نرخ دلار محتمل است؟
در ماه‌های اخیر گزارش‌هایی مبنی بر افزایش صادرات نفت ایران منتشر شده و حالا هم گفته شده این مقدار به ۱٫۵ میلیون بشکه در روز رسیده است. رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی باور دارد بهای این نفت به هر روشی که به ما برسد ارزآوری محسوب می‌شود و به ثبات در بازار ارز ما کمک می‌کند.
به گزارش شهرآرانیوز، پیش از خروج آمریکا از برجام و اعمال دوباره تحریم‌ها در ۲۰۱۸، صادرات نفت ایران به بیش از ۲.۵ میلیون بشکه در روز رسیده بود. با آغاز تحریم‌ها اگرچه این مقدار کاهش یافت، ولی ایران با دور زدن تحریم‌ها همواره جریان صادرات نفت را حفظ کرده است.

مهر ماه سال جاری رویترز خبر داد طبق اطلاعات شرکت تنکرترکرز که با ردیابی نفتکش‌ها و ذخایر نفتی به دست آمده، صادرات نفت ایران در سپتامبر افزایش یافته و بین ۴۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز قرار دارد. این مقدار دو برابر صادرات ایران در ماه اوت بود (ایران در ماه اوت بین ۳۰۰ هزار تا ۷۵۰ هزار بشکه در روز صادرات نفت داشت).

حالا هم وال استریت ژورنال در خبری نوشته است: صادرات نفت ایران به بالاترین رقم از آغاز تحریم‌ها افزایش یافته است و ایران حدود دو برابر نسبت به گذشته، نفت به چین و سایر کشور‌ها صادر کرده است. این رسانه مدعی شده که گزارش‌های متفاوتی وجود دارد و صادرات نفت ایران به رقمی در حدود ۱.۲ تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است.

اگر به راستی صادرات نفت ما در شرایط تحریمی تا این مقدار افزایش یافته باشد، پس باید منتظر تاثیرگذاری آن بر بازار ارز و اقتصاد کشور باشیم.

مشروط به ادامه صادرات
احمد مجتهد، رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی، در این باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: ما توان تولید نفت را هم برای مصرف داخلی و هم صادرات داریم. این را سابقه تولید روزانه ۲.۵ میلیون بشکه ما پیش از تحریم نشان می‌دهد.

به باور او شرکت‌های خریدار فعلی نفت ایران احتمالا یا به طریقی مشمول تحریم‌های آمریکا نیستند یا جدید هستند و آمریکا هنوز به وجود آن‌ها پی نبرده است.

او توضیح می‌دهد: دو مسئله وجود دارد؛ یکی صادرات خود کالا به سایر کشورها. در این باره با توجه به تحریم‌های متعددی که در کشتیرانی از سوی آمریکا داریم، شرکت‌های خریدار، کاری نمی‌توانند بکنند، اما کشتی‌های نفتکش ایران احتمالا می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند.

به گفته این کارشناس مسئله دوم که مشکل‌ترین قسمت کار است بحث انتقال منابع ارزی حاصل از صادرات است که باید دریافت کنیم.

مجتهد با اشاره به صادرات نفت ایران به ونزوئلا و دریافت شمش طلا در مقابل آن می‌گوید: بحث انتقال پول صادرات بحث مهمی است که احتمالا وزارت نفت و بانک مرکزی مکانیزمی را برای آن پیدا کرده‌اند. این مکانیزم ممکن است مبادله کالا به کالا باشد یا به صورت تسویه با شمش طلا یا با ارز‌هایی که برای آمریکا قابل کنترل نیست.

بر اساس گفته‌های رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی اگر تسویه حساب بخواهد دلاری باشد تحت نظر آمریکا قرار می‌گیرد و تسویه به یورو نیز در اتحادیه اروپا کنترل می‌شود، اما سایر ارز‌ها مثل روبل روسیه یا یوآن چین مشمول این کنترل‌ها نیست.

او می‌افزاید: به هر صورت ما مجانی به کسی نفت نداده‌ایم. تمام این روش‌ها ارزآوری محسوب می‌شود. اگر این روند قطع نشود  و صادرات نفتی به همین میزان ادامه داشته باشد، درآمد‌های دولت از محل فروش نفت افزایش پیدا می‌کند، این به کسری بودجه کمک می‌کند و مسلما تاثیر مثبتی بر بازار ارز ما می‌گذارد.
منبع: تجارت نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->